Fien

De Raad van Beheer omschrijft de karaktereigenschappen van de Grand Basset Griffon Vendéen als volgt:

De Grand Basset is een bedrijvige en vriendelijke hond met een levendig temperament. Hij is rustig, vrolijk, eigenwijs en pittig (vooral in de pubertijd) maar ook heel sociaal, betrouwbaar en evenwichtig. Hij loopt letterlijk z’n neus achterna. Daarnaast is hij een echte meutehond. Dat betekent voor hem: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Samen voelen ze zich sterk(er) en hebben ze meer lef. De Grand Basset leeft graag in sociale groepen ongeacht of dat nu met andere honden is, met andere dieren of met het gezin als sociale groep. Omdat hij zich lid van het gezin voelt, moet hij leren om zich in allerlei situaties te gedragen. Daarvoor is een consequente opvoeding nodig.

In deze beschrijving kan ik mij helemaal vinden. Maar Fien is vooral lief, heel lief.
Verder is ze bescheiden, kijk eerst de kat uit de boom en  wil dan alleen maar kroelen, kroelen en nog eens kroelen.
Fien is geboren op 19 januari 2015 en toen zij 8 maanden oud was is ze bij ons gekomen. Vanaf dag 1 hoorde zij er helemaal bij. Buiten de normale bassetstreken is Fien makkelijk. We hebben haar gelijk overal mee naar toe genomen en ze vindt nu eigenlijk alles leuk. Ze geniet van varen, wil graag overal bij zijn en heeft een enorme “will to please”. Al deze eigenschappen bij elkaar vormen voor mij de “ideale hond”.

“Deze genen moeten doorgegeven worden” was een gedachte die steeds vaker bij mij opkwam…Dit nam steeds vastere vormen aan, de basis voor NOBLESSE OBLIGE PUR SANG was gelegd. Ik ging aan de slag want de uitspraak “don’t dream your life, live your dreams” is mij op het lijf geschreven.
Op 16 december 2017  begint het voor NOBLESSE OBLIGE PUR SANG echt want Fien is gedekt!